Мост, който тръгва от никъде и стига до... никъде. Уникалната "придобивка" за жителите на село Славеево получи достойно отразяване в youtube. Подобен мост поколенията са чакали 25 години, разказва репортаж на телевизия Добруджа, но след като го получили се сетили за поговорката: "Боже, Боже, аз ли криво се молих, Ти ли ме криво разбра".

Мостът е неизползваем нито в сухо, нито в мокро време. Когато е снежно или вали, първите стъпала са залети с вода. Когато не е валяло, ако по случайност няма кал наоколо, мостът не помага нито на пешеходците, нито на велосипедистите.

Неизползваемото съоръжението е провокирало музата на местните зевзеци и те се отплатили с достойно стихотворение:

"Мост прекрасен, мост чудесен,

Само дето си тъй безполезен!

Който те измисли,

Той навярно само за джоба си помисли.

Когато не вали, на моста никой не ще да се качи.

Щом сняг и дъжд завали,

До моста само с плуване може да стигнем ний."

Жителите не знаят нито предназначението, нито цената на изграденото съоръжение.

Кметският наместник Жеко Жеков на село Славеево има ясно обяснение за какво може да служи един мост в нищото. "Туй е, когато... значи тука често стават, ето вижте и калта от наносите от февруарското наводнение и водата отива ей там горе. Тя за едно денонощие се оттича, а хората отиват за хляб..."

Кметският наместник, който е подписал документи, не знае колко струва съоръжението. Според него хората са искали този мост.

Самите жители обявиха, че не могат да ползват моста, имало нужда от съоръжение, което да им помогне да минават от едната в другата улица, но... общината им построила това.