Южнокорейските власти съобщиха, че причината за смъртта на собственика на потъналия ферибот не може да бъде определена. Аутопсията и анализите са доказали единствено, че не е бил отровен, предаде "Ройтерс".

Припомняме, тялото бе открито на 12 юни в много напреднал стадий на разложение и самоличността бе доказана месец по-късно като още тогава бе оповестено, че е много трудно да се каже дали бизмесменът се е самоубил или е бил убит. Край тялото бяха намерени бутилки от алкохол.

Фериботът потъна в средата на април с 476 пътници на борда, близо до корейското крайбрежие. Загинаха близо 300 души, повечето от които ученици.

73-годишният Лю Пън Ън, собственик на корабната компания, бе обявен за издирване,  съпругата му - арестувана след 3-седмично издирване през юни. Тя бе заподозряна в безстопанственост, присвояване на средства и укриване на данъци.

Образувано бе дело срещу 15 членове на екипажа на потъналия плавателен съд.

Капитанът на ферибота и старшите членове на екипажа бяха обвинени в неизпълнение на задълженията им и убийство на хора, а останалите само в неизпълнение на задълженията.