Председателят на полицейския синдикат Валентин Попов категорично отрече организацията да е организирала вчерашните протести. В студиото на Нова телевизия той заяви: „Не, не беше организирано от нас. Това беше абсолютно спонтанно."

Попов посочи, че именно това е един от проблемите, за които е предупредил вътрешния министър Румяна Бъчварова - „че ситуацията може да излезе извън контрол".

Вчерашното излизане на неговите колеги по улиците на София и други градове, Валентин Попов коментира като израз на дълго време наслоявано възмущение от отношение на държавата към системата. Той посочи, че дори проблемът не е само в тези 10 или 20 заплати, а в това, че полицаите си казват „това е поредното прецакване" и остават в очакване и следващото „прецакване" да се случи отново.

Протестът вчера беше от възмущение и обида", заяви Валентин Попов.

Според него това е много опасно, не само защото представлява заплаха за националната сигурност, но и защото един такъв протест няма ясни и конкретни искания, по които може да се води диалог. Въпреки това Попов посочи, че синдикатите са свободни да избират формите си на протест.

На въпрос дали с блокиране на кръстовища събират обществена подкрепа, Валентин Попов заяви, че ако блокират финансовото министерство едва ли ще съберат обществена подкрепа.

Той изрази и разочарованието си от това, че в продължение на години се правят опити да се вбива клин между браншове и съсловия, включително и да се настройва обществото срещу системата на МВР и конкретно на полицаите.