Към днешна дата са изплатени средствата на голяма част от производителите на зърно.

Това обясни земеделският министър Мирослав Найденов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Корнелия Нинова относно компенсиране на земеделските производители от района на Петолъчката, пострадали от взривовете в началото на юни 2012 г.

"Берета Трейдинг" са поели ангажимент да обезщетят на 100% пострадалите земеделски производители, припомни той. Предстои да се обезщетят и лозарите, пострадали от взривовете.

Няма спорове между "Берета Трейдинг" и производителите, доволен е министър Найденов. След като всички бъдат обезщетени, той ще се срещне отново с тях, където недоволните ще могат лично да му се оплачат.

Мирослав Найденов е доволен, че производителите в региона отчитат значително по-голяма продукция в сравнение със съседните общини.

Около 7 хиляди декара са засегнати, според Корнелия Нинова. Досега държавната помощ се е състояла в разчистване на снаряди. Пострадали са 2500 тона продукция на стойност близо 1 милион лева, по разчет на социалистката.

МЗХ не си е свършило и малкото работа, която може да свърши, подчерта Корнелия Нинова. Според нея хората не са получили обезщетения.