Час след като финансовият министър Дянков бе при президента Първанов, държавният глава прие и делегация на БСП.

Социалистите категорично са заявили пред Първанов своята позиция против Пакта за финансова стабилност. Кандидатът за кмет на левицата за София Георги Кадиев, Румен Овчаров и Пламен Орешарски се срещнаха с държавния глава, за да обсъдят пакта „Дянков" и свързаните с него конституционни промени. Пактът е против нормалната логика правителството да се избира с „50 плюс 1" процента, а след това да му се налага допълнително ограничение по основни параметри на политиката, смята Георги Кадиев. Правителството се опитва да се прави на по-католик от папата, допълни той.

Дянков готов да отложи дебатите по Пакта
Още...

По думите му няма европейски регламент, който да налага подобни конституционни промени. Министър Дянков до голяма степен води лична война в случая, смята Кадиев и посочи, че финансовият министър води война сам със себе си.

Кадиев смята, че с предложения пакт за финансова стабилност Дянков прави опит да се разпише като човек, който е променил конституцията на България.

Георги Кадиев отправи съвет към финансист номер едно да обърне повече внимание на собственото си ведомство, защото това, което се случва в НАП и финансовото министерство е провал.

Последно време Кадиев е следил внимателно медийните изяви на Симеон Дянков и открил някои неистини в неговите изказвания. Според Кадиев не е вярно, че финансовият министър се е справил с ДДС-измамите във Велико Търново. ДДС-измамите в Търново вървят с пълна сила, категоричен е Кадиев.

Той смята, че Дянков  не се е справил и с измамите в сектор захар. Според Георги Кадиев няма смисъл да се дискутира в Пакта за финансова стабилност търсене на консенсус по параметрите в него. Цялата идея на пакта е грешна в зародиш, категоричен е Георги Кадиев. Според социалистите по-важно е да се проведе дискусия за ангажиментите, които е поела страната, разписвайки се под пакта Евро плюс.

От БСП не са изненадани, че кабинетът днес е дал на заден за увеличение на пенсии и заплати. Георги Кадиев определи като порнография увеличение на най-ниските пенсии с 10 лева. Какво ще компенисрате с 10 лева, попита той. От БСП изтъкнаха, че икономическата криза у нас е резултат от управлението на Бойко Борисов.