Всички противоречия вече са зад гърба ни.
Това заяви кандидатът на десницата Неделчо Беронов, след като СДС препотвърди подкрепата си за неговата кандидатура.

Той отправи специални благодарности към ръководството на СДС и на софийската организация на ДСБ, които по думите му са проявили отговорност и воля за преодоляването на някои пречки.

Беронов заяви още, че не се е съмнявал в подкрепата на СДС и че не е изненадан от днешното решение на НИС на партията.

Гражданите чакат с надежда и упование новото да дойде и те вярват, че с нас то ще се случи, каза още десният кандидат.

Беронов обясни, че цел на кандидат-президентската двойка на десницата е да се възстанови правният порядък и равенството пред закона, които според него в последните пет години са били разрушени.

Не съм член на никоя партия, но съм демократично мислещ човек, заяви той и допълни, че това ще е и най-силният му коз срещу настоящия държавен глава Георги Първанов.

Миналото, което имам зад гърба си, ми дава увереността, че хората ще повярват в мен, каза още конституционният съдия.

Трябва да се сложи край на досегашното управление и България да влезе с достойнство в ЕС, подчерта той.

Неделчо Беронов обясни, че още утре заедно с кандидата за вицепрезидент Юлиана Николова започват да работят много усилено, за да убедят избирателите, че именно те са алтернативата на досегашното управление.
Бог да помага, допълни Неделчо Беронов.

Васил Чобанов от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на двойката Беронов - Николова, коментира днешното решение на СДС, заявявайки, че то „развърза ръцете на кампанията".

Той представи пред журналисти декларация на четирите партии, първоначално подкрепили Беронов за кандидат-президент на десницата, в която те потвърждават своята позиция.

Чобанов съобщи още, че ЦИК вече се е произнесъл с положително решение по регистрацията на инициативния комитет.

Той обясни, че кандидатът за вицепрезидент на десницата не присъства на днешната среща, тъй като е на икономически форум, посветен на въпросите за европейската перспектива в страните от Югоизточна Европа.