Шефът на ДАНС Петко Сертов трябва да подаде оставка.
Тази позиция на ДСБ съобщи в кулоарите на парламента Атанас Атанасов.

Той смята, че подслушването на депутатите е отклоняваща маневра по отношение на журналистите - да не видят другото.

Важното, по думите на Атанасов, е, че журналисти са достигнали до информация за възстановяване на контрабандните канали под егидата на ДАНС и именно тази информация е послужила като основание да започне проверка по отношение на сайта „Опасните".

Атанасов поясни, че в опасните имало няколко материала, които сочат конкретна информация за възстановяване на контрабандни канали по българските митници.

Той съобщи, че по време на изслушването на шефа на ДАНС го попитали дали е разпоредил проверка във връзка с изнесената в сайта „Опасните" информация за възстановяване на контрабандните канали и той е заявил, че не го е направил.

Това е директно доказателство, че на практика той участва в операция по прикриване на това разкритие и затова считаме, че той трябва да подаде оставка", заяви Атанасов.

Атанасов добави още, че шефът на ДАНС е казал, че той е разпоредил проверка по отношение на Frog.news и "Опасните", но не му били докладвали цялата информация обратно на него.

„Попитахме го има ли връзка между разпоредената от него проверка за „Опасните" и разпечатките, които са правени по отношение а народни представители, и той каза - „Да, има директна връзка", добави Атанасов.

Припомняме, сайтът „Опасните" функционира около 2 месеца, без катогерично да стане ясно кой стои зад материалите, публикувани в него.

На 3 септември бе разпространен имейл със следното съдържание:

Благодарим Ви, че бяхте с нас през последните два вълнуващи месеца. Интернет страницата „Опасните новини" започна своя живот на шега, с идеята да бъде провокирано българското общество и да бъде оценена неговата търпимост към свободното слово.

След това сайтът спря да функционира, а малко по-късно от ДАНС излязоха с официална информация, че те не стоят зад спирането на сайта, тъй като агенцията не се занимава с подобни неща.

Във вторник пък жестоко бе пребит главният редактор на Фрог нюз Огнян Стефанов, чието име  - макар той да отричаше това - се свързваше с "Опасните".