В чеченската столица Грозни е разстрелян зам.-командирът на батальон "Север" и съпругата му, съобщи ТАСС. Според Интерфакс, те са убити в стаята си в общежитието.

Припомняме, през 2006 година под ръководството на втория ръководител на Чеченската република Рамазан Кадиров, встъпил в длъжност на 5 март 2011, бяха създадени батальоните "Север" и "Юг". Батальоните влязоха в състава на Вътрешните войски на МВР на Русия.

"На местопрестъплението е намерен пистолет "Макаров", с който вероятно убийците са произвели изстрелите в главите на жертвите. Заподозрения за престъплението е задържан, води се разследване", съобщи пред агенцията източник от правоохранителните органи на републиката.

Убийството е станало в Октомврийския район на Грозни. Органите на реда разследват като основен заподозрян в убийството на зам.-командира неговия племенник, според източника на ТАСС.

"На следствието е станало известно, че Муса Аюбов нееднократно се е карал с 25-годишния си племенник Идриса Аюбов. Причината за конфликта им е начинът на живот на младия човек, неговата пристрастеност към наркотиците и търговия с тях", заявил източникът.

"Известно е, че убиецът е произвел не по-малко от 8 изстрела в жертвите си. При това той се е прицелвал в главите им. В резултат на раните си Муса Аюбов и съпругата му, която е родена през 1988 година, са починали на място", твърди източникът на ТАСС.