Водач на автобус е засечен да превозва деца след употреба на алкохол, установи днешна проверка на служители на СДРВ. Това е станало около 8:00 часа тази сутрин на територията на столично училище.

Проверката с дрегер е установила употреба на алкохол - 0.9 промила. Фирмата-превозвач е сменила шофьора и той е насочен към болнично заведение за кръвна проба, съобщиха от МВР.

Проверката е в рамките на инициатива на ръководството на СДВР с цел ограничаване на детския пътно-транспортен травматизъм.

Предприети са засилен контрол и проверки в районите на училищата и детските заведения, организирали екскурзии за децата и учениците през празничните и почивни дни.

На водачите на пътни превозни средства, превозващи деца се извършват проверки за употреба на алкохол и упойващи вещества, за техническа изправност на автобусите, правоспособност, сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Проверките се осъществяват съвместно от екипи на  Отдел „Пътна полиция към СДВР, ДАИ, РИО МОН-София град.

Ръководството на СДВР продължава съвместната си дейност с РИО МОН-София  по време и на предстоящите  абитуриентски балове.