Партийни назначения не правя и няма да правя. Реформаторският блок също не прави такива. С тези думи здравният министър Петър Москов се защити на парламентарния контрол от „двойната атака" на социалистите Мая Манолова и Кристиан Вигенин.

Червената депутатка обвини Москов, че за пръв път политическа партия в управлението „идва от улицата, от протеста, и се обявява за политически коректив без партийни назначения".

РБ се оказа най-лакомият партньор във властта, Радан Кънев говори с пълна уста, разгневи се социалистката. Според нея цели сектори, цели министерства вече са феодални владения на реформаторите. Говори се, че Лукарски направил повече политически назначения, отколкото е членската маса на СДС, продължи с нападките Манолова. Тя поиска да знае защо реформаторите преяждат с власт по време на великденските пости.

Здравният министър обаче не загуби самообладание и използва данни за отбрана.

Според него в 22 държавни болници до момента е имало общо пет промени в съветите на директорите. В 18 държавни болници пък са направени промени в управителите до провеждането на конкурси, каквито вече са заявени.

Москов призна, че спешно е сменил директор на болница и това е бил този в Благоевградската държавна болница - документацията на лечебното заведение пък вече от две седмици е със заведена преписка в прокуратурата. Защо партийно ръководство е в подкрепа директор на болница, поиска да знае на свой ред министърът.

Аз партийни назначения не правя, няма и да правя. РБ също не прави такива. Всеки, който прави това нещо на собствена глава, носи своята отговорност. Не спекулирайте с неща, спрямо които практиките, които вие прилагахте, изглеждат пионерство, сряза червените депутати Москов.

Моделът „Москов" вече е налице и той се проявява в пълна сила в болницата в Смолян - там през декември уволненията придобиха характер на пандемия. Вие чистите всички кадри, които не са свързани с вас, до крак - над 30 уволнения, дори на шофьори и на чистачки, не се отказа от словесната битка Манолова.