Австрийската полиция е задържала при среднощна акция в покрайнините на Виена камион с 24-ма бежанци, предадоха световните информационни агенции. Съобщава се, че бежанците са афганистански граждани.

Хората са пътували при ужасяващи условия, заключени в камиона и по чудо не са загинали по пътя от задушаване. Когато били намерени, те лежали един върху друг в твърде тясното за всички тях пространство. Те са младежи, на възраст между 16 и 17 години. 30-годишният шофьор се е опитал да избяга, но е бил заловен от органите на реда. Това разказват говорители на полицията.

Австрийската полиция активизира дейността си покрай засилването на миграционния натиск, с цел залавяне и предаване на съда на каналджии. Това са част от мерките, които прие ЕС след поредицата трагични инциденти с бежанци и имигранти, голяма част от които така и не достигат до крайната спирка на пътуването си в търсене на спасение от военни конфликти или по-добър живот.

Припомняме, че миналата седмица бяха задържани шестима души, сред които петима българи заради камиона-ковчег на австрийска магистрала, в който бяха открити телата на 71 бежанци. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора.