На този етап не бих отнел лицензите на ЕРП-тата, категорично заяви премиерът Бойко Борисов.
Той добави, че проблемът е вътре в ДКЕВР при ценообразуването и подчерта, че не случайно е сменил шефа на комисията.
Стана ясно и че предложението на премиера за заместник на Ангел Семерджиев ще стане ясно утре.

Назначил съм проверка в ДКЕВР, ще поискам такава и от Сметната палата и ще излязат разликите от ценообразуването. Ще се разправим с тях (ЕРП-тата, б.ред.) много по-добре, закани се министър-председателят.
Той препоръча кардинални промени именно в ценообразуването.

Борисов се ядоса на коментарите на ДПС по темата с протестите и енергийните монополисти: „Кой продаде ЕРП-тата? НДСВ и ДПС. Затова ДПС, които са били на власт при създаването на всички монополи, най-малко имат право да ми говорят за монополи", заяви още премиерът.
Според него вина имат не само споменатите партии, но и лидерът на ДСБ Иван Костов, и тройната коалиция като цяло.

Борисов подчерта, че останалите партии в парламента са там, само за да говорят срещу ГЕРБ.
Всички са обезумели от ярост, защото осъзнават, че идват избори и ГЕРБ продължават да бъдат първа политическа сила, заяви той и добави: "Тройната коалиция като беше на власт, още на втората година вече ги бях бил".

Министър-председателят не се притеснява, че другите партии са отказали да подкрепят кандидатурата им за нов конституционен съдия - зам.-шефа на ВКС Гроздан Илиев.
Смятайте, щом БСП не искат да подкрепят техния човек - Лазар Груев, за какво става дума, отбеляза още Борисов. Преди да се спрат на Илиев, той лично се е обадил на Груев и го е помолил да му предложи „някой, който като го сложим, да не ни е срам."
Той е много читав, много е добър, бил коментарът на Лазар Груев по отношение на неговия заместник.