31-годишен шофьор на турски ТИР загина при катастрофа на пътя Русе-Разград, съобщава БГНЕС. Тежкотоварното возило се е разполовило. Заради тежкия инцидент движението е отклонено през обходен маршрут, който минава през околните села.

Катастрофата е станала в близост до село Бъзън, на около 24 км от Русе, малко преди 7.00 часа тази сутрин. Предполага се, че шофьорът е заспал зад волана, тъй като няма спирачен път.

ТИР-ът е пътувал в посока Дунав мост. Той е навлязъл в насрещното платно, влязъл е в канавката и се е завъртял, удряйки се в крайпътния скат. При удара са отнесени указателните табели, а каросерията на камиона е разполовена. По цялото пътно платно са се разпилели кутии с обувки, които били превозвани с камиона.

Водачът е загинал на място, а колегата му е ранен и е откаран с линейка в русенската болница. Пожарната е трябвало да се намеси, за да разреже кабината и да бъде извадено тялото на загиналия.

Пътят по всяка вероятност ще остане затворен през целия ден. Очаква се митничари да опишат товара. След това той ще бъде претоварен и преместен, а камионът - извлечен