Оманският фонд да се срещне с Българската народна банка (БНБ) по случая с Корпоративна търговска банка (КТБ).

За това призова вицепремиерът Екатерина Захариева по казуса с КТБ, в която финансовите одитори намериха дупка от над 4 млрд. лева.

Вицепремиерът определи тази среща като важна, за да може БНБ да чуе предложенията на фонда. Въпреки това Захариева посочи, че за това дали са водени вече преговори може да отговори единствено Централната банка.

„Доколкото чета във вестниците, Оманският фонд е поискал среща с БНБ и се надявам да се срещнат, за да чуе Централната банка техните предложения", посочи вицепремиерът и добави, че само след едни такива разговори може да стане ясно дали държавата би подпомогнала Оманския фонд в опита му за спасяване на КТБ.

„Ако се направи пълен анализ, че е възможно тази банка да бъде спасена и възстановена, трябва да се чуят предложенията на инвеститорите - колко, какво, как и в какъв срок имат намерение да инвестират.
Тогава трябва да се направи анализ колко ще струва и откъде ще дойдат средствата", обясни още Екатерина Захариева и напомни вчерашните новини от БНБ - „дупката в КТБ не е никак малка. Тя е наистина много голяма, дори над очакванията ни".