Един човек загина, а петима са ранени, след като скеле на 6-етажна строяща се административна сграда рухна в София при наливане на бетонна плоча.

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 166 в 20.02 часа от мобилен телефон, а първата пожарна кола е пристигала 8 минути по-късно на столичния бул. "България" №56, в района между бул. Гоце Делчев и ул. "Топли дол".

Срутилите се 60 тона бетонна плоча и метално скеле са свързвали две съседни сгради на височина 6-ти етаж.

Спасителната операция приключи в 22.00, след което вътрешният министър Петканов, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов и шефът на Националната противопожарна служба ген. Войнов съобщиха за един загинал работник и 5-ма ранени, които са в "Пирогов" и ВМА без опасност за живота.

Борисов подчерта бързата работа в екип на полиция и пожарна, които чрез моментално организираното трасе са пристигнали възможно най-бързо и по думите на лекарите са спасили 5-та затрупани, които в противен случай са щели да се задушат.

Градският прокурор Бойко Найденов потвърди, че изпълнител на строежа е фирма "Радострой" ООД, чиито собственик е бил на мястото по време на инцидента, пострадал е леко и в момента е в институт "Пирогов".
По-късно пред репортери той се е представил само с малкото си име Радо, заявявайки единствено "Питайте колегите ми защо наливаме бетон по това време".

Междувременно министър Христова е наредила проверка на документацията на фирмата-изпълнител, както и на условията, при които са работили строителите.
Очевидци и съседи от околните сгради твърдят, че през последните дни работата по обекта е била денонощна.

Бригадата, която е наливала бетона, е била от 11 души, първият пострадал е пристигнал в Института за спешна помощ близо час след инцидента, той е бил леко ранен, с рани по краката.
Линейката е докарала втория малко преди 21.30 - по първоначална информация, той е по-сериозно пострадал.

На мястото освен вътрешният министър Петканов и главният секретар на МВР Бойко Борисов, бяха шефът на Националната противопожарна служба ген. Кирил Войнов, и социалният министър Христина Христова, министърът на околната среда Долорес Арсенова, министърът на регионалното развитие Валентин Церовски, както и министър Филиз Хюсменова.

Районът бе отцепен, като движението по бул. България към кв.Бояна бе спряно.
Около два часа кв. Емил Марко беше без ток.

Десетки бяха полицейските и противопожарни автомобили и колите на Бърза помощ.