Водачите на столични листи на ГЕРБ (с изключение на лидера Борисов) лично ги регистрираха в РИК.

Надявам се предизборната кампания да е конструктивна, избирателите имат право да знаят, за да могат да преценят на кого да заложат и да изберат най-добрия. Аз разчитам да изберат нас.
Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР в София Румяна Бъчварова при регистрацията на кандидат-депутатската листа на партията в РИК, съобщиха от партията. Тя е категорична, че ГЕРБ е единствената партия, в която листите са в екип.

Бъчварова изрази надежда партията й да получи подкрепа на предстоящите предсрочни парламентарни избори и да работи за стабилно управление на България. Румяна Бъчварова бе категорична, че в политиката трябва да влязат модерни, честни и работещи хора, каквито са тези от екипа на ГЕРБ.

От своя страна при регистрирането на листата на ПП ГЕРБ за 25 МИР-София с водач Бойко Борисов кандидатът за народен представител Красимир Ципов заяви, че партията ще се бори за 9 мандата в този район. Той вярва, че ГЕРБ ще има убедителна победа не само в 25 МИР, но и в цялата страна. „Моята лична мисия в следващото Народно събрание ще бъде реформата в сектор „Сигурност", защото такава нямаше при миналото правителство. Готови сме да предложим на българските граждани това, което те очакват", подчерта Ципов.

След регистрацията на листата за 23 МИР, водачът Александър Ненков увери, че целта на партията му е да върне България в правилното развитие, а именно проевропейското. По този начин страната ще бъде предвидим партньор и ще може да търси повече инвестиции, а не само да разчита на собствения си бюджет или на приходи от европейски средства. Той е категоричен, че трябва да се състави стабилно правителство и мнозинство, което да гарантира стабилно развитие на държавата.