Потребителите на интернет, телевизия и телефон в пострадалия от потопа варненски квартал „Аспарухово" се освобождават от такси за времето на евакуацията си. Това обяви в морската столица председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков, цитиран от БНР.

До месец КРС ще вземе решение за покритието на мобилните оператори, обеща Божков. По думите му комисията ще вземе решение в съвсем скоро време да задължи операторите да публикуват карта по населени места за територията на България, където те осигуряват съответната услуга.

От КРС апелират потребителите, преди да сключат договори, на базата на тази карта да се информират дали услугата се предоставя от съответните оператори и тогава да сключат договора. Това се препоръчва, защото по някога представители на операторите могат да се опитат да подведат абоната, той да сключи договор и след това да влезе в затворения кръг - обжалване, претендиране на суми и прочие, обясни шефът на Комисията за регулиране на съобщенията.