ГЕРБ вече са готови с националния си предизборен щаб. Той ще се ръководи от председателя на партията Цветан Цветанов.

Мениджър на кампанията ще бъде Цветомир Паунов, а Елен Герджиков ще отговаря за връзките с обществеността. Освен това партията е решила да започнат номинациите за евродепутати.

Критерият, по думите на Цветан Цветанов, е те да са работили за издигане авторитета на партията, да не са компрометирани с участието си в изпълнителната, законодателна и местна власт. До 6 април трябва да приключат номинациите, заяви председателят Цветан Цветанов.

Води се разговор с банка за осигуряване на средства за кампанията. 440 хил. лв. е допустимата сума, която може да бъде изтеглена като кредит, а заемът ще бъде обезпечен с имущество на членове на партията.

Сред тези, които ще ипотекират имуществото си са лидерът на партията Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов. От ГЕРБ не посочиха, коя ще бъде банката, но намекнаха, че ще е българска банка с най-добре развитата клонова мрежа в страната.

Ние тръгваме с нагласата за реална промяна, която я има и в обществото, заяви Цветанов. Минимумът, с който стартираме като очаквания, са 5 евродепутати, обясни той.

На парламентарните избори обаче ГЕРБ очаква пълно мнозинство за съставяне на самостоятелен кабинет и да носят цялата политическа отговорност. Потенциални партньори по думите на Цветанов на местно ниво са сестринските партии от ЕНП.

Категорично няма да има коалиция с БСП и ДПС.

На въпроса на news.bg доволни ли са от работата на настоящите евродепутати и ще бъде ли гласувано на някои от тях доверие и за настоящите избори, председателят на партията отговори: „Оценката трябва да дадат областните структури в страната. Има с какво да се гордеем и няма от какво да се срамуваме от българските евродепутати от политическа партия ГЕРБ", допълни Цветанов.

Кандидатите за евродепутати на партията трябва да работят изцяло в подкрепа на управлението на страната.