20-годишният студент Момчил Семерджиев от Пловдив е в неизвестност от нощта на 18 срещу 19 септември, предаде bTV. Семейството моли всеки, който има информация, да се обади на тел. 112.

На 16 септември той се е прибрал вкъщи след 4-месечна бригада в САЩ. Два дни по-късно се събрали с приятели на тавана на кооперацията, след което излезли на разходка до тепето Бунарджика.

Около 1 часа след полунощ на 19 септември младежът се обадил на брат си Явор да му отвори, защото е забравил ключа си. Братът обаче не бил вкъщи, а когато се прибрал от Момчил нямало следа.

Студентът е обявен за общодържавно издирване. "Полицията върши каквото може. Проверено е тепето с кучета да не би да се станал инцидент, няма нищо намерено. Разпитани са приятели, проверени са телефоните и все още нищо", съобщи братът на изчезналия младеж Явор Семерджиев.

От телефонните разпечатки, които полицията е получила става ясно, че след разговора с брат си вечерта, Момчил не е говорил с други. Единствените разговори, които е провел този ден са с момчетата, с които заедно са били на таванската стая, преди да се разделят. Последните думи на изчезналото момче са: „Брат, пусни ми ключовете, долу съм".

Явор обясни, че не е разбрал още вечерта, че брат му го няма, защото спи в отделна стая и след като се е прибрал направо си е легнал, а на сутринта помисли, че е отишъл при приятел.

Той каза,че познава от години с всички момчета, с които са били вечерта, те са студенти и никой не е бил под такова влияние на алкохол, че да има отклонение в държанието.

Явор Семерджиев съобщи, че той и родителите му не знаят Момчил да е имал врагове или проблеми с някой и не могат да си обяснят изчезването му.

„Той е позитивен човек, който има приятелски отношения с хората. Никой от съседите не е чул нищо, версията за убийство ни изглежда толкова нелогична, колкото и всяка друга, защото той не е имал врагове, нито ценности в себе си", заяви Явор и призова, ако някой види брат му някъде или има идея по случая да се обади.