От ГЕРБ обвиниха Атака, че са търсили нарочно провокация. Волен Сидеров, както обясни Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, използвал нецензурни думи срещу народните представители на опозицията и дори псувал.
Няма как да отговорим на подобна провокация, поясни Цветан Цветанов. За да избегне физическа разправа, той умолявал колегите си да владеят емоциите си.

Според заместник-председателя на ГЕРБ поведението на Сидеров е недопустимо, още повече, че „жертвата" е депутат жена. Вие видяхте колко мъже от Атака скочиха, за да търсят саморазправа с нея, недопустимо е, категоричен бе Цветан Цветанов.

Той увери, че мъжете от ГЕРБ скочили да защитят колежката си, но не са планирали агресивен отговор на атаките на Волен Сидеров. Това е недопустимо да се случва в българския парламент, подчерта Цветанов. За мен е абсолютно неприятно, че присъстваме на подобни сцени в българския парламент, допълни той.

Според Цветанов напрежението в НС е функция на случилото се в деня за размисъл с откритите бюлетини в печатницата в Костинброд. ПГ на ГЕРБ ще обсъди дали да отнесе поведението на Сидеров от днес към етичната комисия в парламента.