В Харманли отново се проведе протест срещу бежанците. Затегнатият контрол в центъра и въведеният вечерен час не успокоиха местните, предаде bTV.

Около 50 души от града, подкрепени от София и Варна, излязоха вчера на митинг-протест с нови искания.

Те настояха оградата с Турция да бъде довършена спешно, а бежанците с неизяснен статут да бъдат държани в лагери докато получат документи.

Не ги знаем кои са тези хора, те не се легитимират, те идват - хвърлили са си документите. Може да се каже че са Супермен - син на Батман, може да дойде всякакъв. Аз съм сигурен, че там, отзад, зад тези стени има и радикални ислямисти", заяви един от протестиращите.

През януари властите съобщиха, че жителите на града се притесняват от присъствието на бежанците и искат центърът да бъде от затворен тип заради престъпления, извършвани от живеещите там.

Центърът в Харманли е най-големият център за бежанци в България. Според официалната статистика в началото на годината там има 1900 души, а капацитетът му е 3500. Хората се притесняват от информацията, че през март се очаква нова бежанска вълна и хората ще станат още повече.