Руски проститутки превземат комплекс „Слънчев бряг" в последните седмици. За това съобщиха от бургаската полиция, както и хотелиери.

Рускините са млади, много красиви и освен това работят на 60-70% от цената, която искат българските момичета, практикуващи най-древната професия.

Според бургаски криминалисти те са организирани от агресивен руски мафиотски клан, който иска да пробива и да завладява пазара по българското Черноморие.
Българските жрици на любовта се държат от 3-4 групировки, които контролират крайбрежието.

По последни данни в Слънчев бряг цената за един час платена любов е 50 евро. Рускините обаче, без колебание се съгласяват на секс и за 30 евро на час. По този начин те вече изземват териториите от българската конкуренция и започват да създават главоболия на босовете, контролиращи този бизнес.

Преди два дена бяха регистрирани и първите сблъсъци в тази посока. Грузинци и двама българи се биха край Несебър, след което бяха задържани в полицията.

Според полицаите боят е именно между грузинци, които представляват руския мафиотски клан и български представители на босовете на проституцията.

19-годишно момиче - руския пък е било залято с киселина преди три дни.
Първоначално се е считало, че тя е била туристка, но след внимателна проверка на престоя й, се е установило, че се занимава с платена любов

Така проституцията ще бъде едно от бойните полета между руската и българската мафия край морето през това лято.

Руснаците се опитаха да пробият в началото на 90-те години в Слънчев бряг, но тогава бяха изтласкани от могъщата ВИС, командвана по това време от убития бос Васил Илиев.

Сега обаче, след като и Митьо Очите влезе в затова покрай Бургас вече няма обединителна сила, която да респектира конкуренцията.