Носителката на „Оскар" Хелън Мирън призна пред списание GQ, че е употребявала с удоволствие кокаин на партита през 80-те, но е спряла след залавянето на нацисткия военнопрестъпник Клаус Барби.

Звездата се е отказала от навика си, когато узнала, че „Касапинът от Лион" е станал наркобарон в Южна Америка.

Връзката между нейния навик и Барби я покъртила. "От този момент не съм и докосвала белия прашец, макар да обичах коката".

63-годишната актриса признава, че марихуаната й се сторила противна, а преживяванията си под въздействие на ЛСД определя като „ужасяващи".

Мирън е откровена, че никога не е била почитателка на кралското семейство на Великобритания, но след като изпълнява ролята на Елизабет ІІ, станала почитателка на кралицата.

„Цяло чудо е, че никога не се е побъркала", и определя кралската особа като „забележителна личност, постигнала нещо впечатляващо с живот, който не е избирала и не е искала особено".

Срещата между двете се състояла едва миналата година на надбягване с коне, където двете побъбрили за състезанието.

Мирън говори пред списанието и за случаите, когато е била подложена на сексуално насилие по време на среща.

"Нямаше изключително насилие или бой, по-скоро ме затваряха в стаята и караха да правя секс с тях".

Актрисата смята, че „дори жената да отиде в дома на мъжа, да свали дрехите си и легне с него в леглото, има право да каже „не" в последния момент и ако мъжът не я послуша, това е изнасилване."

Мирън за съжаление не вярва, че в описаната ситуация жената ще може да осъди мъжа. Самата тя не е подавала жалба, защото "такива бяха времената".