САЩ могат да се хвалят със своите въздушни удари по цели на „Ислямска държава" в Сирия, но представител на групировката каза, че те в най-добрия случай са тривиални.

В ексклузивно интервю за СиЕнЕн екстремистът от „Ислямска държава" Абу Талха каза, че групировката се подготвя за подобни атаки.

Ние сме готови за това. Знаем, че е известно местоположението на нашите бази, тъй като те ни следят с радари и сателити, така че ние трябваше да променим местоположението им, каза той.

Той се подигра на международната коалиция, която през последната седмица нанеси удари по контролирани от групировката мобилни петролни рафинерии и бойни машини.

Имаме приходи и от други места освен петрол. Те няма да спрат заради петролните загуби.
Те смятат, че знаят всичко. Но благодарение на Бог, те не знаят нищо. С божията воля ние ще победим неверниците, каза Талха.

Той поясни, че той е сред екстремистите, които превзеха Мосул, вторият най-голям град в Ирак, през юни.

Според него коалицията не може да спре мисията на „Ислямска държава" да създаде държава в сунитските части от Сирия и Ирак.

Те ни удариха в някои райони, но ние настъпваме в други. Ако бъдем изтласкани от Ирак, ние ще настъпи към Северна Сирия. Тези бомбардировки не могат да ни спрат, да спрат нашата подкрепа, нашите бойци", уточни екстремистът.

Напуснал групировката екстремист разкри, че те са взели предварителни мерки преди да започнат бомбардировките.

„Те почти напуснаха централните бази", каза Абу Омар.

По думите му терористичната организация разчита на чужденци за провеждане на мисиите. Според него французите имат голям контрол в организацията и дори са по крайни от арабите.