Двайсетина еколози от Зелените се събраха на втория пореден протест на площад „Независимост". Те се обявиха срещу изсичането на дърветата около скипистите в Пирин, както и застрояването на Карадере.

Припомняме, в края на месец септември се проведе протест срещу издадените от МОСВ разрешения за строителство на нови ски съоръжения в Национален парк „Пирин", които нарушават Конвенцията за световното наследство на ЮНЕСКО и вкарват Националния парк в списъка на обектите в опасност.

Съпредседателят на Зелените Андрей Ковачев заяви, че като резултат от септемврийския протест директорът на Национален парк „Пирин" Георги Грънчаров е подал оставка.

Това обаче не решава проблема, категорични са Зелените, тъй като все още се лее бетон и дърветата са изсечени.

Еколозите се появиха с картон, на който бяха наредени 4 бушона и под тях бяха написани имната на Нона Караджова, Евдокия Манева, директора на Националната служба за защита на природата - Михаил Михайлов и на Георги Грънчаров, чийто бушон беше обвит с черно фолио.

Един бушон не е достатъчен, категорични са Зелените, които заявиха, че това не може да излъже гражданите.

Ковачев изтъкна, че в случая става въпрос за офшорни компании от кръга на Сергей Станишев, които са получили милиони.

Крайно време е нашите институции да започнат да зачитат законите на тази държава, категорични са Зелените. Те поискаха оставките и на останалите трима.