В срок до един месец апелативният съд ще се произнесе по жалбата на Александър Александров за намаляване на 10-годишната присъда.

Днес съдът изслуша автотехническата експертиза, която оборва твърдението на Александров, че е бил ударен отзад от друг автомобил и затова колата му се е насочила към спирката.

Припомняме, през март 2003 година ладата, управлявана от Александров, излезе от пътя пред спирката на "Плиска" на "Цариградско шосе", помитайки чакащите хора, при което 52-годишна жена загина, а 9 души бяха ранени.

Слад като е ударил хората, той е продължил и оставил колата в близост до входа на резиденция "Врана".
След това с друг автомобил се прибpал до квартал "Надежда", където е задържан.

Кръвната проба, която му е направена, е констатирала употреба на алкохол. При разпита той е направил пълни самопризнания.

Няколко месеца по-късно, Александров отново е заловен да кара без книжка и с 2.47 промила алкохол в кръвта.

Експертите заявиха пед Апелативния съд, че удар от втора кола няма, но дори и да има, той не би могъл да промени по такъв начин траекторията на автомобила.

Александров заяви, че се признава за виновен, че съжалява и поиска намаляване на присъдата.

Според адвоката му Александров не е имал възможност да се възползва от съкратена процедура при признаване на вина, тъй като в началото това не е съществувало в закона като вариант.

След заседанието на въпрос защо обжалва, Александров заяви „защото не съм балетист", визирайки явно случая с Максим Стависки и условната присъда, която той получи.