Във връзка с обявената 24-часова стачка в Гърция, днес временно се променя организацията на движение на международните влакове между България и Гърция.

Влакът, който пътува по направление от Солун за Букурещ, ще замине за Букурещ от Централна гара София, вместо по обичайното си разписание от гарата в Солун.

За клиентите на националния железопътен превозвач е осигурен влак в състав от два второкласни вагона, който ще пътува по обичайното разписание на международните влакове от София до Кулата и обратно.

Няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.

„Български държавни железници" ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция.

В Главна дирекция „Гранична полиция" е получена информация от гръцките гранични власти, че във връзка с протестните действия утре в Република Гърция, е възможно след 11 часа да има затруднения при преминаването през ГКПП - Орменион (съпределен на ГКПП - Капитан Петко войвода, в района на Свиленград).

При промяна на ситуацията гражданите ще бъдат уведомявани своевременно.

Тежката криза, в която изпадна Гърция в последните месеци и строгите мерки, които правителството бе принудено да вземе, отново изкараха хиляди на протести по улиците на редица гръцки градове.

Днес в протеста се очаква да се включат транспортни работници, държавни служители, учители и други.

Заемът на стойност 30 млрд. евро, който Гърция получи след тежки преговори с ЕС и МВФ не "омилостиви" протестиращите, които трудно могат да бъдат убедени, че намаляването на заплати и пенсии би имало положителен икономически ефект.

Започва разследване на американски инвестиционни банки и ролята им в дълговата криза на Гърция, довела до намаляване на доверието към еврозоната.