16 години затвор ще получи Петко Полименов от Черноморец след като Бургаският окръжен съд прочете присъдата, съобщи Burgas24.bg.

35-годишният мъж е осъден заради това, че в продължение на 4 г. е изнасилвал собствената си дъщеря.

Той посегнал на дъщеря си, още когато била на 8 години, след което изнасилванията продължили 4 години до 1 май 2011 г.

За издевателствата над момиченцето, майката разбрала през февруари 2009 г., нo така и не посмяла да подаде сигнал до полицията заради срам и заради заплахите, които съпругът и отправял и към нея и към дъщеря им.

Тази година обаче майката, с името Радка, събрала смелост и подала жалба за системен сексуален тормоз, а извършеният гинекологичен преглед потвърдил думите им.

35-годишният таксиметров шофьор признал престъплението по време на процеса и дори имаше вероятност процесът да се гледа по съкратената процедура , но пастрокът (вторият му баща) заявил пред съда, че не става дума за реално посегателство от страна на Петко, а за война за имоти между него и съпругата му.

Малката Анета е настанена в защитено жилище за 3 месеца. Според майка й тя вече е добре психически, но не иска да се среща с баща си и заради това разпитите по време на процеса, който се гледа при закрити врата бяха извършени чрез видео-конферентна връзка.

Майката Радка разказа пред медии, че получава заплахи от съпруга си, че ще излезе от затвора и ще влезе отново, но този път заради убийство (на самата нея, заради това, че го е издала на полицията).

Присъдата от 16 години може да се обжалва пред Апелативния съд в Бургас