Премиерът Бойко Борисов е бесен на финансовия министър Симеон Дянков заради изказванията му тази сутрин пред БиТиВи.

Оценки за министрите мога да давам само аз и Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това заяви в Разградко Борисов във връзка с негативна оценка, дадена от Дянков за колегата му Мирослав Найденов, информира БНР.

Ако си е позволил наистина да дава оценка на министър Найденов, той ще си отиде преди него, заяви министър-председателят и добави: „Ние цяла година обираме негативите на финансовото министерство и на Симеон Дянков, а министър Найденов се справя прекрасно. Оценката ми за всички министри е прекрасна."

Премиерът уточни, че парите, които усвои Министерството на земеделието и фонд „Земеделие" са с 55% повече от предишната година: „В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите."

Истински се надявам да не е казал такава глупост, защото много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми, категоричен бе Бойко Борисов.

Припомняме, по време на сутрешния блок финансовият министър заяви: „С министър Мирослав Найденов ми е най-трудно, с него сме имали доста дрязги заради дисциплината. Найденов скоро ще спре да говори по начина, по който го прави. Не е моя работа да сменям М. Найденов."

Министърът отново се изрази саркастично към спорните инициативи на стандарти за храните, които преди време самият той определи като чист PR.

Според Дянков при Тотю Младенов има огромна промяна, той е разбрал, че правителството е център-дясно. Освен това финансовият министър призна, че по негово настояване си е отишъл предишния министър на транспорта Александър Цветков и след назначаването на неговия приемник - Ивайло Московски, реформите в транспортния сектор и по-специално в железниците са тръгнали.

"Има и няколко прекрасни министъра като Нона Караджова, Свилен Нейков," допълни той.

Критиките си към изказанията му Бойко Борисов направи, след като преряза лентата на рехабилитиран пътен участък и ново кръгово кръстовище в Разградско. Проектът, по който те са изградени, е част от ЛОТ 3 и включва участъци от пътищата „Исперих - Дулово", „Попово - Дралфа", „Дралфа - Чудомир", „Варна - о.п. Добрич", като общата рехабилитирана дължина на отсечките, част от които са на територията и на област Търговище, е близо 46 км.

„Това кръгово кръстовище е поредния рехабилитиран участък, който откриваме в този регион", заяви министър-председателят.

От своя страна регионалният министър Лиляна Павлова пожела безаварийно шофиране и по-малко пътнотранспортни произшествия, като уточни че откакто е изградено кръстовището няма нито един инцидент в този район. Участъкът е с натоварен трафик и множество тежки катастрофи и смъртни случаи през годините, което наложи изграждането на новото съоръжение.