Около 20-тина граждани протестираха пред Столична община заради липсата на автобус до Витоша. Мероприятието е организирано от ВМРО.

Конкретният повод патриотите да излязат да излязат на протест е и това, че година и половина докладът по темата, внесен в СОС от Ангел Джамбазки в качеството му на общински съветник, и до ден днешен не е разгледан. Ангел Джамбазки настоява гражданите и гостите на столицата да могат да стигат до планината Витоша с общински превоз.

Към днешна дата има надежда за промяна след като общинският съветник на ВМРО Димитър Анков е разговарял със зам.-кмета по транспорт по транспорт и са постигнали договорка да бъде пуснат експериментален автобус.

Карлос Контрера, председател на областния комитет на ВМРО, поясни, че ще се наблюдава какъв е броят на хората, които пътуват до Чудните мостове, и ще се мисли за постоянното пускане на автобуса.

Според един от протестиращите Любомир Трифонов туризмът до Витоша е ликвидиран, тъй като хората нямат достъп до планината и до хижите, които са гръбнакът на туризма.

Той припомни, че автобус № 61, който е превозвал хората до Златните мостове, е спрян по времето на кмета Стефан Софиянски и до ден днешен гражданите на София са принудени да ползват маршрутки. Цената от "Руски паметник" до Златните мостове е 2.50 лв.

И млади, и стари са категорични, че липсата на градски транспорт създава неудобства за придвижването им до планината, беше категоричен Контрера.