В декларация до медиите съпругът на Валя Червеняшка Емил Узунов заявява, че се отказва от договора за правна защита и съдействие, сключен между съпругата му и адвокатите Осман Бизанти, Пламен Ялнъзов и Хари Харалампиев, съобщи Дарик радио.

"Отказвам се от тези адвокати, тъй като нямам доверие на българските политици. След 8 години нямам грам доверие на тези, които ни лъжеха.
Дал съм пълномощно на адвокат Владимир Шейтанов и в момента се обръщам към това, не искам да го кажа „българско", но все пак българско правителство, да отпусне финансова помощ на адвокат Шейтанов за завеждане на дело в чужбина," заяви Емил Узунов.

От своя страна Владимир Шейтанов, който беше първият адвокат на сестрите ни в началото на процеса преди 8 години, а сега представлява Нася Ненова и Валя Червеняшка, коментира, че идеята на Емил Узунов и на Иван Ненов (съпругът на Нася) е от най-малко пет години.

По думите на Шейтанов, ако в чужбина бъде заведено дело, в което това в Либия се обяви за опорочено, присъдите ще бъдат юридически нищожни.

Шейтанов обясни още, че е много полезно петте сестри да се защитават по отделно.

Той добави още, че юридически е защитник на Нася и Валя, но остава само българската държава да му окаже съдействие, каквото оказва и на останалата част от защитата.

"В момента Валя Червеняшка на практика остава без защита", уточни Шейтанов, имайки предвид, че Емил Узунов се е отказал от Бизанти, Ялнъзов и Харалампиев.