Актуализацията на бюджета е неадекватна. Сериозни икономисти не могат да я подкрепят в този й вид. Това мнение изрази в интервю за Нова телевизия бившият председател на икономическата комисия в Народното събрание Мартин Димитров.  По думите му президентът в момента може да каже каква е номинацията му за финансов министър и перо по перо да обяснят какво е необходимо за стабилност на държавата.

Според Мартин Димитров при адекватен служебен кабинет няма опасност от никакви апокалипсиси. Финансистът Емил Хърсев също е на мнение, че в държавата няма да стане нищо фатално, ако бюджетът не бъде актуализиран.

„От неуредици в самата икономика могат да се получат провалите и от това, че самото развитие се спъва", поясни Хърсев.

Двамата коментираха и ситуацията около КТБ и банковата система у нас. Мартин Димитров попита какво се случи с международни одит по отношение, който трябваше да бъде направен.

Той смята, че трябва да се извадят кредитните досиета, за да отпадне банковата тайна и да се води кой кой е.

Емил Хърсев коментира, че международният одит се базира на информация, генерирана от самата банка. По думите му одиторите нямат квалификацията за това да преценят кой кредит е добър и кой лош. Няма яснота какво вършат квесторите в банките.