Най-сериозният проблем за железопътната инфраструктура е на около 3-4 км от с. Бисер, където железният път е пропаднал и метеорологичните условия не позволават да се работи.

Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, цитиран от БНР.

По думите му ще са необходими поне 10 дена, за да се възстанови жп линията за Турция. Министър Московски обясни, че за пътниците ще се прави транспортиране с автобуси.

"До Раднево също има проблем, но пак условията и там са лоши. В северната част на страната, при Силистра, има блокирани няколко електрически мотриси. В района на Владая също имаше проблем, но нещата там са под контрол, хората се извозват с микробуси. Летищата се отварят на цикличен принцип, който да позволява периодично разчистване на пистите. Има забавени полети, но отменени няма. Дунавските пристанища, с изключение на Русе, функционират, морските обаче са затворени. Моят съвет към хората е, ако не е нещо належащо, да не предприемат пътуване в момента", обобщи министър Московски.

Той се включи към аварийните екипи на НК „Железопътна инфраструктура", които обхождат железопътната линията, преминаваща в района на наводненията в област Хасково.

Министърът се запозна с пораженията на жп участъка в междугарието Харманли - Любимец, където стоманеният мост е залят с наноси от придошлите води на река Бисерска. Видимо самият мост не е засегнат, но части от жп линията висят, има отнесена баласта и насип.

В посока Харманли жп линията е наводнена, затлачена и затрупана с наноси.
Движението Любимец - Свиленград и Любеново - Раднево, няма да бъде възстановено поне един месец. В 14.30 ч е възстановено движението Симеоновград - Харманли.