Депутатът от Атака Цвета Георгиева напуска парламентарната група на националистите.

Решението си тя съобщи пред медиите в парламента. Георгиева днес подкрепи бюджет 2012 на първо четене.

Парламентарната група на Атака остава с 15 депутати, което е далеч от критичната бройка - 10, която позволява съществуването на парламентарна група.

Препомняме, досега почти всички независими депутати по-късно са обявили принадлежност към ГЕРБ.

Основният мотив на националистката да напусне Волен Сидеров е, че Атака е подкрепила подписката на БСП и ДПС до Конституционния съд за обявяване на президентския вот за незаконен. Аз не съм сигурна, че БСП и ДПС не са правили шмекерии по изборите, аргументира се тя.

"Аз не мога повече да сменям непрекъснато позициите си, не мога да живея в известна политическа шизофрения", категорична бе Георгиева. Според нея трябва да има последователсност в политиката.Аз имам нужда от свобода на своите действия, заяви бившата вече атакистка.

Атмосферата в ПГ на "Атака" е такава в момента, към която аз не мога повече да имам принадлежност, допълни депутатката. Тя смята, че след като днес е подкрепила бюджета за следващата година, а останалите националисти гласуваха "против", няма да може да работи с колегите си от Атака.

На въпрос дали преди гласуването Волен Сидеров е бил наясно с нейното решение, тя отговори:"Трудно ми е да ви кажа с какво е наясно г-н Волен Сидеров". Още в петък Цвета Георгиев изразила несъгласието си за поведението на Атака пред лидера на партията.

При гласуването на първото четене на бюджет 2012 по-рано днес стана ясно, че ГЕРБ може да разчита за мнозинство в парламента единствено на независимите депутати, след като БСП,2 сините, ДПС и Атака се обявиха срещу проекта за бюджет.