Двамата 18-годишни гледачи ще бъдат привлечени като обвиняеми за опит за убийство на пребитото тригодишно дете. Това съобщават от Софийската градска прокуратура.

Припомняме, Христо е настанен в реанимация в „Пирогов" в много тежко състояние. Той е приет снощи по спешност с множество наранявания. В момента е в кома. За живота му има реална опасност. Във връзка с побоя бяха задържани двама младежи, които били наети от майката, за да се грижат за малчугана. Тя е музикантка и през лятото работи на пътнически кораби в Скандинавия. По информация от съседи жената плащала 1200 лв. на месец на момчетата за гледането на детето. Сигнал в полицията е подала съседка.

Детето е постъпило в болницата с голям мозъчен хематом. Лекарите са констатирали и нови, и стари хематоми и по ръцете, краката, шията и главата на момченцето. Никой от близките му не го е потърсил в болницата.

От прокуратурата поясняват, че вчера в 3 Районно управление „Полиция" е постъпил сигнал за тежко пострадало момче на 3 години.

Разследването е започнало незабавно и извършителите са задържани за срок до 24 часа. Те се грижили за детето в апартамент в столичния квартал „Зона Б19", където са му нанесли тежък побой.

Задържаните ще бъдат привлечени като обвиняеми в рамките на днешния ден. Предстои да бъдат задържани от прокурор за срок до 72 часа.