Властите в Ханой съобщиха, че в Южнокитайско море са открити отломки от изчезналия вчера самолет "Боинг 777" на малайзийските авиолинии, който бе изгубен от радарите близо до границата с Виетнам, съобщиха световните информационни агенции.

По-късно виетнамски източници информираха, че отломките приличат на части от врата и от опашката на самолета.

Малайзия работи по няколко версии, включително и за терористичен акт, тъй като вчера бе установено, че няколко пътници са пътували с крадени паспорти. Освен това радарите са засекли отклонение от курса на полета.

Интерпол „по следите" на двама от пътувалите с изчезналия Боинг

 

Oще...

Интерпол потвърди, че най-малко два паспорта, фигуриращи в базата данни като изгубени или откраднати, са били използвани за купуване на билети за полета на изчезналия малайзийски самолет.
В момента се проучват и други подозрителни паспорти, използвани за качване на полета.

По-късно Интерпол конкретизира, че с два паспорта - австралийски и италиански, са закупени билети за полета. Те са откраднати, съответно през 2012-та и 2013-та, в Тайланд.

В издирвателните работи днес се включиха кораби на Китай и Виетнам. В разследването ще участва и ФБР.

Две големи керосинови петна бяха забелязани в Южнокитайско море бе съобщено вчера. Това вероятно ще намали обсега на търсене на изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии.

Сред пътниците на борда има 154 души от Китай и Тайван, 38 малайзийци, 7 индонезийци, 6 души от Австралия, петима индийци, четирима французи, трима души от САЩ, по двама от Нова Зеландия, Украйна и Канада и по един от Русия и Холандия, съобщиха от авиокомпанията. В самолета са пътували и две малки деца.

20 от тях са били служители на американска компания, бе съобщено по-късно.