Петима души са намерени убити край Скопие около 22.30 часа снощи, съобщават македонските медии.

По телата на убитите има следи от насилие и огнестрелни рани. Те са открити от рибар край язовира Железера, близо до село Смилковци.

Труповете са били до два автомобила.

Първоначално бе идентифициран само Борче Стефковски на 45 години от село Црешово. Часове по-късно от македонското вътрешно министерство съобщиха, че в Института по седебна медицина са разпознати и останалите четирима - Филип Славковски, Александар Накевски, Цветанчо Ацевски и Кире Тричковски, всичките на около 20-годишна възраст, от Радишани.

Пред скопския вестник Дневник братът на Стефковски е категоричен, че той е убит случайно, тъй като е станал свидетел на спречкване между четиримата младежи и убийците им.
Борче е бил на езерото за риба, няма нищо общо с другите четирима, категорични са роднините му.

Министерството на вътрешните работи на Македония сформира Оперативен щаб от най-висшестоящи служители, чиято цел е да координира мерките и действията, които се предприемат за разкриване на жестокото престъпление, съобщава Макфакс.

В момента продължава огледът на местопрестъплението и околностите на района, където са открити телата.

От вътрешното министерство апелират гражданите, които имат някаква информация, свързана със случая, да се обадят в полицията.

Служителите на реда работят усилено по разкриването на извършителите на убийствата, както и на мотивите за престъплението.

Междувременно стотици хора от района на село Радишани се събраха с искане за бързи резултати от разследването. Дори жителите на селото са започнали да хвърлят камъни по преминаващите коли, като са блокирали пътя.

Органите на властта са отговорили с изпращането на специални части на полицията за борба с безредиците.

Въпреки че полицията не разкрива етническата принадлежност на жертвите, една от версиите за убийствата е, че са свързани с нарасналото етническо напрежение в страната, коментира Ройтерс.