В нито една позиция, изказване, протест или материал срещу назначението на Муса Палев от страна на ВМРО не сме коментирали неговата религиозна принадлежност, а политическата му зависимост, принадлежност и биография.

Това посочва заместник-председателят на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки в писмо до Лютви Местан. Повод за него е изказване на председателя на ДПС: „Мислех да го оттегля, но в Благоевград не искат Палев не защото е лош администратор, не защото е компрометирана личност, а защото е мюсюлманин."

Протестите пред Областната управа, подписката, подкрепена от хиляди граждани, блокадите на международни пътища са в знак на гражданско неприемане на представител на противоконституционна партия, каквато е ДПС.

Недоволството и протестите на българските граждани от област Благоевград срещу назначението на Муса Палев за областен управител категорично не са породени от религията, която той изповядва, се казва в писмото.

В него се обяснява още, че протестите са срещу наглостта, с която налагате в управлението на българската държава компрометирани, дълбоко неморални личности, свързани с организираната престъпност и откровено криминални типове, като поредната скандална личност е най-новият български народен представител Александър Методиев-Сали.

„След като видимо сте пропуснал да се поинтересувате от биографията на този виден общественик, трубадур на либералните ценности и радетел за безплатен ток в циганската махала в Самоков, когото сте допуснал да бъде втори в листата на ДПС, възложете на някоя секретарка да събере информация за него от т.нар. публични източници. Или просто гледайте телевизия, за да разберете как този човек е събрал гласовете в самоковската циганска махала за ДПС.", допълва още в писмото зам.-председателят на ВМРО.

Гражданската енергия е насочена срещу новата безпринципна и антибългарска тройна управляваща коалиция, недвусмислено доказала, че не защитава българския национален интерес, а интересите на кръговете и партиите, които я съставляват, пише Джамбазки в писмото си до Местан.