Млекопроизводители от цялата страна протестираха за пореден път пред парламента срещу политиката на правителството в сектора.

Според асоциацията на млекопроизводителите нито едно от 16-те искания, обявени на досегашните протести, не е било изпълнено, предаде БНР.

От миналата година държавата не е отпуснала никаква субсидия, каза по-рано пред БНР млекопроизводителят Стефан Кьорчев от Лясковец.

Близо 200 фермери от цялата страна се събраха на площада пред Народното събрание.

Заместник-председателят на парламента Любен Корнезов прие десет представители на протестиращите млекопроизводител, съобщи пред журналисти Андриан Цаконски, председател на Националната асоциация на млекопроизводителите в България.

От асоциацията са депозирали искане за среща с председателя на Народното събрание Георги Пирински още миналата седмица.

По думите на Цаконски, Пирински няма да може да се срещне с тях, защото по същото време ще има среща с президента на Ирландия Мери Макалийс, която е на посещение у нас.

Млекопроизводителите се присъединиха към 20-тина студенти, които също протестират. Те настояват за доживотни присъди и затвор без право на помилване за убийците на своите колеги Стоян Балтов, Найден Вучков и Радостина Евтимова.

"Ние продължаваме да настояваме, че България е една ненормална държава, една държава, която не се е интегрирала в Европейския съюз, и държава, в която от 20 години не се е извършил реален демократичен преход, заяви Кънчо Дранев, представител на студентите, цитиран от БТВ.

„Ние настояваме да живеем в нормална държава. Всички тези последствия - убийства, безнаказаност, апатична съдебна система, която обслужва лични интереси - това е нашият акцент днес."