Пловдивският апелативен съд увеличи почти двойно присъдата на убиеца на 4-годишния Паоло, съобщава БГНЕС.

Апелативните магистрати постановиха присъда за Георги Сапунджиев от 9 години затвор, но тъй като той призна вината си, тя става 6 години лишаване от свобода ефективно. Той няма да има право да управлява автомобил 8 години. Сапунджиев трябва да плати и разноските по делото.

Припомняме, Георги Сапунджиев прегази с колата си Паоло на пешеходна пътека в Стара Загора миналата година. На първа инстанция Старозагорският окръжен съд призна за виновен Сапунджиев и му наложи наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и отнемане на шофьорската книжка за пет години. Той бе осъден и да плати разноските по делото в размер на 10 000 лева

Окръжната прокуратура в Стара Загора не протестира присъдата на първоинстанционния съд. Тя бе оспорена от родителите на детето като частни обвинители. Искането им бе подкрепено от Апелативната прокуратура в Пловдив. Юристи коментират, че подобен казус се случва рядко. Съдът прие исканията на частните обвинители.

Георги Сапунджиев днес също обжалва присъдата си.

Присъстващите в съдебната зала посрещнаха решението на Апелативния съд с бурни ръкопляскания и сълзи.

Тази сутрин пред Съдебната палата в Пловдив се събраха над 50 старозагорци, които бяха дошли, за да подкрепят родителите на Паоло.