Наблюдаваме опит телевизията да бъде разпарчетосана, смачкана и свалена от ефир. Това заяви изпълнителният директор на ТВ7 Емил Кошлуков.

Ръководството на TV7 и NEWS7 излезе с декларация по повод безпрецедентния натиск, който цели ликвидирането на медиите.

Ръководството на медиите заявява, че е в невъзможност да плати заплатите на служителите си за месец август заради запорирането на всички техни сметки от временния синдик.

"Това, което виждам е опит телевизията да бъде разпарчетосана, смачкана и свалена от ефир", категоричен е изпълнителният директор Емил Кошлуков.

"Виждам действия на т.нар. синдик, чиято роля е да оздрави компанията, да я разрушава. Всеки наш опит да платим заплатите, среща нов запор и безумни претенции. Т. нар. синдик назначи охранители да пазят телевизията, които предявяват иск за 1 млн. лв. и казват, че ги дължим на фирмата им. За какво, питам аз, Обама ли охраняваме? ", каза още Кошлуков и призова:

"Искаме да чуем ясната позиция на закона. Знаем позицията до сега. Разбира се, че телевизията в предното си ръководство имаше поредица от грешки, но затова не са виновни хората. Ние днес искаме да работим и нямаме никакъв шанс", оплака се още Емил Кошлуков.

По думите му в медията постоянно се получават писма, които ги заплашват, и то "все от места, които са свързани пряко с държавата", допълни той.

Изпълнителният директор на ТВ7 призовава още всички медии в страната да обърнат внимание на това, което става.

"Ако смятат, че това е редно, могат да мълчат, ако не, ще бъда благодарен да помогнат. Но прецедентите са опасна работа. Днес, ако се случи това с една телевизия, утре ще стане с друга медия", предрече още Кошлуков.