Спецсъдът прибави в „архива" си поредното светкавично дело, завършило със споразумение между прокуратурата и обвиняемите Мариета Дремсизова, Димитър Атанасов и Васил Шопов.

Мариета Дремсизова се е признала за виновна, че през периода 01 май - 29 юни 2011г. в Пловдив и в с. Тополово, е участвала в организирана престъпна група за разпространение на цигари без бандерол. Става въпрос за 17 969 кутии с цигари  на обща стойност 82 607,40 лв., за което съдът наложи наказание от 3 години условно с 5 години изпитателен срок, като е приспаднат и срокът на предварителното задържане на Дремсизова. Съдът глоби обвиняемата с еднократния размер на пазарната цена на продаваните стоки - 82 607, 40лв.  

Димитър Атанасов също се призна за виновен в това, че през същия период, в същите региони е участвал в същата организирана престъпна група. Той беше осъден на една година и шест месеца затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, като е приспаднат срокът на предварителното задържане на обвиняемия Атанасов.

Съдът намери, че спрямо Димитър Атанасов са налице предпоставките на чл. 68 от НК за привеждане в изпълнение на наказание, наложено му по друго дело, а именно седем месеца условно с три години изпитателен срок, като предишната присъда е влязла в сила през 2010г., а настоящите деяния, за които на Атанасов е повдигнато обвинение, са извършени в изпитателния срок.

Заради това съдът привежда в изпълнение наложеното на Атанасов наказание „лишаване от свобода" за срок от седем месеца, като постанови строг режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от закрит тип или затвор.

И третият обвиняем - Васил Шопов, също се призна за виновен. Той получи три години условно с 5 години изпитателен срок. Съдът приспада и срока на предварителното задържане на обвиняемия Шопов.

От Спецсъда поясниха, че делото в приключило в рамките на 8 дни и има характер на влязла в сила присъда.