Малко след като стана ясно, че Синята коалиция се разпада, а лидерът на СДС Мартин Димитров подава оставка, от ДСБ коментираха кратко и лаконично последните трусове сред сините.

Съжаляваме, че НС на СДС отхвърли изготвеното от преговорната група Споразумение за явяване на Синята коалиция на бъдещите избори.

Сините избиратели демонстрираха ясно с гласа си, че волята им е силен десен субект да посрещне предизвикателствата на кризата, посочват в декларация тъмносините. От там са категорични, че ДСБ ще отговори на тези очаквания с решителна икономическа програма за защита на правата и собствеността на българските граждани.

От партията на Костов съобщават още, че ще започнат своята конкретна подготовка за следващите парламентарни избори веднага след Националното си събрание на 30 юни 2012 г.

Междувременно, news.bg. разбра от източник, пожелал анонимност, че снощи Петър Стоянов се е срещнал с лица от СДС, които е убеждавал да гласуват срещу Синята коалиция.
Миналата седмица експрезидентът отправи остри критики към коалицията вдясно, като заяви, че ДСБ никога не е създавана да защитава десните ценности, а защитава политическите интереси на един единствен човек - Иван Костов

News.bg научи още, че в момента заседава националното ръководство на ДСБ.