Часове след официалното встъпване в длъжност на служебния кабинет в Министерски съвет „заваляха" и първите подаръци към членове на новото правителство. Като човек на науката премиерът Георги Близнашки получи сред първите си подаръци 4 тома книги.

Председателят на БСП Михаил Миков е изпратил поздравителен адрес и комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години до министър-председателя на служебното правителство на проф. Георги Близнашки.

Малко по-късно преди първото заседание на служебното правителство подарък пристигна и за вицепремиера Илияна Цанова. Тя получи красива саксия с бели хризантеми, научи News.bg от свои източници в Министерски съвет.

Очаква се днес на заседанието на служебния кабинет официално да бъде издигната кандидатурата на Кристалина Георгиева за втори мандат за български представител в Европейската комисия.

Припомняме, още вчера държавният глава при представянето на служения Министерски съвет информира, че именно Георгиева е нашият кандидат за европейски комисар.

Не спират да „валят" и поздравителните картички и адреси към представителите на служебния кабинет.

Един от най-усмихнатите представители на бившето правителство - началникът на политическия кабинет на Пламен Орешарски - Мария Дивизиева се сбогува с медиите на излизане от сградата на МС, пожелавайки им приятна лятна почивка, като и самата тя планира да се отдаде на заслужен отдих и на повече грижи за новороденото си дете.