Мобилна митническа група разкри два нелегални подземни резервоара с 4 тона дизел и нелегална бензиноколонка, свързана с тях. Това съобщават от Агенция „Митници".

Припомняме, вчера митничарите разкриха нелегална бензиностанция с 38 590 литра горива без документи до София. Обектът е бивш стопански двор. Установено е, че той се използва като нелегална бензиностанция, позиционирана в контейнер.

След анализ на риска, служителите на мобилните митнически групи от Дирекция „Митническо разузнаване и разследване" проверяват две бензиностанции в София, едно от които в широкия център на столицата. Инспекцията е извършена съвместно с НАП, които направили контролна покупка на гориво, при която не е издаден касов бон.

Установено е, че едната бензиноколонка е нелегална - нелицензирана, нерегистрирана и не е свързана с НАП. Другите две колонки са редовни и свързани с надземни резервоари, пълни с легално гориво със заплатен акциз. Митничарите установили, че нелегалната бензиноколонка е свързана с два подземни резервоара, разположени под бензиностанцията. В тях към момента на проверката се съдържат общо 4 тона дизелово гориво без документи.

Горивото е иззето. От него са взети проби за лабораторен анализ. Работата по случая продължава.

Митничарите от началото на годината са задържали над половин милион литра горива. Това количество е два и половина пъти повече от задържаното през миналата година, уточняват от Агенция "Митници".