Волен Сидеров започва протестни действия пред Министерски съвет още от днес, заради „мутренско-милиционерските действия на премиера Бойко Борисов срещу партия Атака и купуването на напуснали националиста депутати".

Това се закани самият той на пресконференция в БТА. Стоял съм месеци наред пред Станишев, сега ще стоя и пред Борисов, посочи Сидеров.

Партия Атака е жертва на наказателна акция, смята той, но е категоричен: "Ще преживея този натиск".

Заради напусналите депутати парламентарната група на Атака националистите са лишени от половината си партийна субсидия. Заради това партията е принудена да затвори вестник "Атака". Това именно предизвика гневът на Сидеров срещу Бойко Борисов и управляващата партия ГЕРБ.

Засега партийната телевизия Алфа ще продължи да съществува. Като перверзен Сидеров определи текста в Закона за политическите партии, който позволява партийната субсидия да следва депутата. 50 хил. лева на тримесечие отиват в ГЕРБ само от един напуснал атакист, декларирал принадлежност към партията на Бойко Борисов. Според мен това е противозаконно отнемане на финанси, категоричен е Волен Сидеров.

По думите на националиста премиерът предприел наказателна акция срещу него, "купувайки" напусналите партия Атака заради критичния тон на Сидеров към Борисов. Парите на партия Атака се крадат от крадеца Бойко Борисов, смята атакистът. Затова според него премиерът трябва да се разходи по софийските улици с окачен надпис "Аз през 2011 откраднах 238 000 лева от Атака, а през 2012 ще открадна 2 милиона лева".

Сидеров призова министър-председателя да върне парите на партията му. Този човек трябва да се срамува, категоричен е лидерът на Атака. Според него е лъжа, че Борисов нямал нищо общо с това, че напусналите Атака декларират принадлежност именно към неговата партия. Няма кого да заблуждавате, г-н Борисов, вие сте голям демагог, обърна се Сидеров задочно към премиера.

ГЕРБ тръгна по пътя на колониалната, проислямска и протурска политика, категоричен бе Сидеров. Като пример той посочи, че е антибългарска политика даването на земя на циганските барони, разрешението на Шеврон да проучва шистов газ в Добруджа, даването на нови лицензи на фирмите за златодобив и непрекратяването на договорите с ЕРП-тата.

Сидеров се оплака от тенденциозното отношение на медиите към Атака и предупреди, че ако медийната ситуация не се промени, то избори 2013 ще се обезсмислят, защото ще са предрешени медийно и финансово.

България се превръща в бананова република, управлявана от латино-американски генерал, подчерта Волен Сидеров.

Депутатът от Атака Явор Нотев от своя страна припомни, че в края на 2011 Цветан Цветанов е признал пред БиТиВи, че ГЕРБ дава 17 000 лева месечно на деклариралите принадлежност към нея независими депутати за осъществяване на парламентарна дейност. Нотев бе категоричен, че това е корупция.

Според юриста спорно е тълкуването на чл.25 ал 3 от Закона за политическите партии, който позволява субсидията да следва депутата. Атакистите ще търсят правно тълкуване на този текст от Конституционния съд, ВАС и Омбудсмана.

Националистите ще питат КС дали този текст не противоречи на Конституцията. За питането си те ще търсят съдействие от РЗС, Синята Коалиция и дори ДПС.

По-късно, 50-60 журналисти от вестник „Атака" и телевизия „Алфа", както и симпатизанти се събраха пред Министерски съвет на протест срещу Бойко Борисов. Те носеха плакати с надписи: „Бойко Борисов - обикновен крадец", „ГЕРБ = лъжци, мошеници, крадци," „Борисов, върни откраднатите пари от Атака." Освен български трибагреник, те размахваха и партийното знаме.

Министър-председателят, на който хората възложиха толкова надежди, излезе лъжец, излезе и крадец, заяви в гневното си слово под прозорците на Дондуков 1 лидерът на „Атака" Волен Сидеров и добави: „Борисов иска да ме измести от политическата сцена."

По думите му управлението става все по-вредно за страната ни. Според него правителството осъществява геноцид над българския народ, защото е осъществило пенсионната възраст, дало е разрешение на Шеврон, не е предприело нищо за намаляване на лихвите у нас, не е направило нищо и за увеличаване доходите на хората.

Сидеров бе категоричен, че кабинетът работи за олигархията, защото обществени поръчки се печелят от фирми, приближени до правителството, магистралите, с които кабинетът се гордее толкова много пък се строят от турски фирми.

Според националиста парите от еврофондофете не достигали до нито един обикновен български гражданин, а се усвоявали от точните фирми.

Той каза още, че наскоро Бойко Борисов отпразнувал първия си милиард. „А вие, господа полицаи, тук мръзнете," обърна се атакистът към 20-ината униформени, съблюдаващи реда по време на митинга.

Не бе пожалена от критиките на Сидеров и бившата партньорка в живота на Борисов Цветелина Бориславова, която „като банкер натрупала милиони".

„Атака" има разрешение за протести до 31 януари. От партията се заканват всеки ден да протестират под прозорците на Борисов.