Има развитие по случая с детето, което беше открито убито в куфар край Пасарел, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници в полицията.

По неофициална информация детето е живяло в апартамент в София, а баща му е руски гражданин и вече е обявен за издирване от МВР. В Бургаско пък е открита мъртва жена, за която се предполага, че е свързана със случая.

Нова телевизия разполага с адреса, на който разследващите предполагат, че са живели руският гражданин и детето. Единствено продавачката в кварталния магазин потвърди, че издирваният руснак  наистина е живеел там доскоро. От СДВР отказаха да коментират.

На първа пролет труп на мъртво момченце беше  открито в зелен луксозен куфар "Самсонайт" в река Искър до вилната зона на село Долни Пасарел. Било е голо и завито със синя хавлиена кърпа.

За момченцето на видима възраст 5 години беше разпространен фоторобот, изготвен от МВР.

Детето има следи от побой по главата, а причината за смъртта му е удушаване. Зловещата находка е забелязана от случайно преминаващи граждани в пустата местност.

По случая се работи както у нас, така и зад граница. СДВР проверява всички възможни версии по случая. Сред водещите е, че убиецът е близък роднина на детето. Криминалистите не изключват убийството да е извършено далеч от мястото, където е открито тялото.

Установено е, че куфарът се е заплел близо до брега на езерото, след като е започнало изпускане на водите от басейна заради снеготопенето.