Над 3000 души шестваха по главната улица на Пловдив с викове "Червени боклуци", "Долу ДПС", "Волен с фес" и "Оставка", съобщи „Дарик радио".
Хората се движеха по бул. "Шести септември" в посока "Цар Борис III Обединител" и Пощата. Групата премина по бул. „Христо Ботев", където за няколко минути блокира кръстовището със Сточна гара и от там по „Иван Вазов" отново се отправи към Главната. След това хората постепенно се разотидоха.

Общинските съветници от ГЕРБ Пенчо Малинов и Атанас Узунов, както и кмета на район "Западен" Десислава Желязкова се включиха в шествието. Повечето протестиращи са млади хора, има и фенове на „Локомотив"-Пловдив.

По непотвърдена информация утре шестващите се уговарят за протест пред Областната управа, когато се очаква да встъпи в длъжност новият губернатор Венцислав Каймаканов от квотата на ДПС. Пред Дарик радио обаче Каймаканов заяви, че в понеделник ще е в столицата и все още няма определен час, в който бившият областен управител Здравко Димитров ще му предаде поста.

Около 600 души дойдоха тази вечер на протест пред общината във Варна в уречения час 18:30. Техният брой е по-голям в сравнение с предишните дни. Сред протестиращите има много млади хора, но се забелязват и добре познати лица като провъзгласилия се за лидер на февруарския бунт във Варна Иван Петров, "Групата на дакела" и др. За разлика от снощи, тази вечер плакати няма. Въпреки хубавото време и идеалните условия за плаж, варненци пак се организираха и излязоха на протест.

Протестиращите първоначално блокираха кръстовището пред общината. Множеството тръгна по бул. "Мария Луиза". Очакваше се да бъде повторен вчерашният маршрут и да бъде блокиран Аспаруховият мост, но протестиращите промениха посоката на шествието и поеха по бул. "Владислав Варненчик". Недоволните варненци стигнаха до сградата на Районния съд. Чуваха се скандирания: "И преди и сега БСП е мафия", "Червени боклуци", "Долу ДПС", "Оставка". След това шествието зави по ул. "Отец Паисий" и тръгна по бул. "Цар Освободител".

Множеството премина покрай АГ-болницата, като  по пътя си късаха предизборни плакати на кандидата за кмет на "Атака" Александър Йовчев. Недоволните варненци стигнаха пред централата на "Атака", където скандираха срещу лидера на партията Волен Сидеров и хвърлиха тоалетна хартия. Протестът се пренесе пред централата на БСП на ул. "Македония". Там сградата бе обстрелвана с пиратки и яйца. Множеството скандираше "Олигарски, иди си и прасетата вземи си!", "Оставка", "Червени боклуци". След престоя си пред централата на партията шествието се отправи към тази на ДПС. Протестиращите минаха покрай "Севастопол", тръгнаха по Ларгото и се отправиха към централата на ДПС. Появи се нов лозунг - "БСП в Сибир, за да има мир". Шествието бе атракция за чуждестранните туристи.

Около 20 минути протестиращите останаха пред централата на ДПС като освиркваха и скандираха: "Волене, излез!", "Предатели", "Долу ДПС". Хората пяха патриотични песни, а протестът приключи с изпълнение на химна и призив за ново шествие утре вечер пак в 18 часа.

Нови избори поискаха около 350 души на протестния митинг пред община Бургас. Множеството, сред което се виждаха семейства с деца, младежи с националния флаг, местни общественици, свещеник, бивши и настоящи спортисти, се обедини около идеята правителството да подаде оставка, за да бъдат проведени нови парламентарни избори. Най-голямо внимание получи импровизирана дървена бесилка, на която беше провесена снимка с депутатите от 42 Народно събрание и под тях надпис „Търсят се живи"