Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков покани на разговори синдикатите, за да могат да му „дадат акъл" за това, каква политика да прави в сегашната ситуация в страната.

След като в края на миналата седмица евродепутатът ни разговаря и с представители на работодателските организации у нас, днес той избра отново сградата на Народното събрание за срещата си с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа" Пламен Димитров и д-р Константин Тренчев.

Бареков се зарече, че участва в разговорите като слуга на българския народ и поиска да чуе оценката на синдикатите за ситуацията у нас.

„В България няма икономическа и финансова криза, а има политическа криза", е мнението на ексжурналиста. Той представи накратко изводите, до които са стигнали от „България без цензура" и работодателите, а именно, че Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да бъде спасена с частен ресурс, да няма голяма актуализация на държавния бюджет, но да се попълнят празнотите в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Политическата криза се нагнетява от партиите в парламента, които отказват да работят", предупреди Николай Бареков и използва случая отново да изтъкне тезата си, че сега върви активен сценарий между ДПС и ГЕРБ, които целят овладяване на публичните активи на държавата.

Проблемите, пред които държавата се изправя, да бъдат подредени приоритетно, бе съветът, който президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев даде на новия политик. Такива трудности според синдикалиста са безработицата, демографската криза, финансовите дупки в здравеопазването и не на последно място проблемът с банките.

„Кризата в държавата е ценностно морална, превърнала се в политическа, а след това и в икономическа и социална", отбеляза още Тренчев.

Друг проблем, по думите му, е възприятието на политиците, че от политиката могат да се направят много пари. „Действията на българските политици преминаха всякакви граници. Виждал съм оставки и кризи, но такова чудо не бях виждал", призна още президентът на КТ „Подкрепа".