Бившият външен министър Надежда Нейнски (известна и като Надежда Михайлова - външен министър в кабинета на Иван Костов), е предложена за посланик на България в Турция.

"Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за назначаването на Надежда Нейнски за извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Турция. Със същото решение кабинетът предлага на Президента да освободи от поста Красимир Тулечки, предвид изтеклия срок на мандата му", пише в решението на Министерския съвет от днес.

Кандидатурата на Надежда Нейнски отговаря на всички изисквания на Закона за дипломатическата служба. Г-жа Нейнски е била министър на външните работи (1997-2001 г.), заместник-председател на Народното събрание (2008 г.), народен представител в няколко състава на българския парламент, член на Европейския парламент (2009 г.) и вицепрезидент на Европейската народна партия (1999-2006 г.).

Заемала е редица престижни постове във влиятелни български и международни организации. Награждавана е многократно с високи чуждестранни държавни отличия, припомнят от пресслужбата на МС.